Saturday, December 25, 2010

Just The Way You Are~ :)

"When I see your face,
There's not a thing that I would change,
Cause you're amazing,
Just the way you are!"
[Bruno Mars, Just The Way You Are]

Saya sungguh tertarik dengan petikan dari lagu dendangan Bruno Mars sebagaimana yang tertulis di atas sejak dari kali pertama saya mendengar lagu tersebut. Biarpun jika diamati secara keseluruhan, saya turut mengakui bahawa terdapat unsur-unsur yang tidak begitu manis terdapat dalam lagu tersebut.

Namun begitu, saya tetap ingin menujukan part sebagaimana yang tertulis di atas untuk semua sisters dan para sahabat yang baru ataupun telah lama mengenali diri ini. Ternyata pertemuan yang agak singkat semasa majlis walimah one of my beloved sisters, Maymunah 'Abdul Hashim dan pasangannya pada minggu lepas sedikit sebanyak telah kembali menaikkan roh ukhuwah dalam diri ini.

Berbicara tentang "cause you're amazing, just the way you are" barangkali bunyinya agak streotaip memandangkan kita sebagai seorang insan biasa, adakalanya sukar menerima kelemahan atau kekurangan pada individu lain biarpun hampir semua sedar bahawa tiada seorang pun yang sempurna. Malah, mungkin terdapat di kalangan kita seringkali memandang kepada yang "kurang" itu berbanding yang "'lebih" terdapat pada orang lain sedangkan hakikatnya, memang menjadi lumrah hidup, kelebihan itu adalah untuk disyukuri dan kelemahan itu untuk dilengkapi. Jika tidak, masakan perkahwinan itu menjadi sunnah dalam agama kita kerana hakikat perkahwinan itu tujuannya adalah untuk saling melengkapi. =)

Journey 14-20 December

Alhamdulillah, sehari selepas saya melakukan pembentangan untuk program internship, saya dan ahli keluarga telah melaksanakan misi kembara ke 5 buah negeri. Dan pada masa yang sama juga, saya mengambil kesempatan ini untuk menghadirkan diri ke majlis salah seorang sisters di Teluk Intan. Biarpun agak singkat, pertemuan itu sedikit sebanyak melepaskan rasa rindu saya terhadap mereka.Kesempatan ini juga saya isi dengan membuat penilaian sedikit sebanyak secara ringkas dan singkat ke atas negeri-negeri yang saya pergi. Ternyata, benarlah kata pepatah, untuk mengetahui dan menilai sesuatu, you have to experience it. Dan alhamdulillah, saya semakin menjumpai apa yang telah saya cari selama ini. =) Jazaakumullahu Khairan Kathira buat semua sahabat yang sudi menjemput, menghantar dan mencarikan hotel yang sesuai untuk saya dan keluarga. Semoga budi baik kalian sentiasa dalam hitungan-Nya.

Internships


Sedar tak sedar, industrial training saya hanya berbaki tiga minggu lagi. Terlalu cepat masa berlalu dan pastinya setiap saat yang berlalu takkan datang kembali. Semoga baki masa yang ada sentiasa dipenuhi dengan keberkatan dan kebaikan. May all journey ahead will full with His blessings. Amin ya rabbal alamin~

p/s: Bakal merindui adik-adik SMKA :'(

Untuk sekian kalinya, saya ingin tujukan untuk semua,

"You're so amazing, just the way you are!"

~berdoa dan terus mengharapkan redha Illahi...~

2 comments:

Nasrullah Jaafar said...

Journey to the west...
west of malaysia (^_^)

Nur Izzati said...

:)